[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Welke bouwmaterialen blokkeren mobiele en wifi-signalen?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”16031″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Als je ooit last hebt gehad van signaalproblemen op je telefoon of een zwak wifi-signaal hebt, kunnen de bouwmaterialen om je heen de schuld krijgen. Dit is met name het geval wanneer uw telefoon goed werkt in gebieden buiten uw huis of kantooromgeving, maar weinig tot geen signaal krijgt zodra u binnenstapt. In deze situatie is het duidelijk dat iets in woning, appartement of kantoorpand het signaal blokkeert, maar wat is dat? Er zijn eigenlijk een aantal verschillende materialen die je signaal kunnen blokkeren en het moeilijk maken om je telefoon of internet te gebruiken.

Hoewel het onmogelijk is om met zekerheid te zeggen wat het probleem veroorzaakt, kunt u een idee krijgen van wat het probleemmateriaal zou kunnen zijn . De cijfers die in dit artikel worden genoemd, zijn verzwakking van de mobiele signaalsterkte, maar WiFi-signalen worden op dezelfde manier verzwakt. De 802.11-standaard die voor WiFi wordt gebruikt, biedt een duidelijk radiofrequentiebereik en elk bereik is verdeeld in meerdere kanalen. Zonder te veel in detail te gaan over frequenties en kanalen, is het belangrijk op te merken dat de mobiele signaalinformatie ook een schatting zal zijn voor het WiFi-signaal.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Helder glas

De meeste mensen zijn van mening dat helderglazen armaturen zoals het raam de beste plaats zijn om een ​​signaal te krijgen. Deze heldere gebieden zijn ideaal wanneer u meer licht wilt, maar ze kunnen het signaal weg van het huis reflecteren en rond stuiteren. Dit geldt met name wanneer u te maken heeft met dubbele beglazing. Ramen met driedubbel glas zullen het signaal nog meer reflecteren en weerkaatsen dan de ramen met dubbel glas.

De ramen die het meeste signaal afbuigen, zijn ramen met een lage emissie. Ze zijn ontworpen om de elementen buiten je huis te houden en het warm of koel te houden, afhankelijk van het seizoen. Als u uw mobiele ontvangst wilt verbeteren, moet u het raam openen om optimaal te profiteren. De blokkering van vensters kan -4db bereiken.

Isolatie en glasvezel

Hoewel glasvezellagere blokkeringscapaciteiten heeft als het gaat om een ​​signaal als het signaal al zwak is, zal dit materiaal het volledig kunnen blokkeren. Signalen voor 3G, 4G en 5G zijn hetzelfde als een radiosignaal en dit resulteert in een fluctuatie van -2db. geisoleerde -kamers die gesloten zijn en geen deel uitmaken van een open plattegrond zullen meer signaalproblemen veroorzaken dan die in een open lay-out.

Glasvezelisolatie op zolder en muren verstoort het signaal ook als het dik genoeg is. Dit kan voor sommige mensen verrassend zijn vanwege het poreuze karakter van de isolatie. Als u met folie beklede isolatie hebt, zoals schuimplaten en glasvezelmatten, worden radiofrequenties geblokkeerd. De binnenmuren van uw huis kunnen ook dichter materiaal gebruiken, wat nog een daling van -2 dB veroorzaakt. Dit resulteert in sheetrock en isolatie die uw signaal kunnen afsnijden voordat het uw huis binnenkomt.

Massief hout en multiplex

Veel woningen zullen een structuur en raamwerk hebben dat voornamelijk is gemaakt van multiplex. Het probleem is dat dit materiaal 3G- en 4G-netwerken tot wel -6db kan verminderen. 5G-netwerken worden geconfronteerd met een grotere verstoring op -9db. Het is belangrijk op te merken dat deze vermindering afhankelijk is van de dikte van het triplex en hoe het is samengedrukt. Als het triplex vochtig of nat is, neemt het signaalverlies toe tot -20 dB, maar deze vermindering is de minste van uw zorgen als het triplex in uw huis nat is.

Massief hout in uw huis, zoals het hout dat voor vloeren wordt gebruikt, draagt ​​bij aan de blokkerende kracht van het triplex. Afwerkingen op vloeren, deuren en vlonders geven uw huis een natuurlijke uitstraling, maar blokkeren ook het signaal. Al het hout vertraagt ​​uw signaal en hoe dikker het hout, hoe groter de verstoring. Naaldhout zoals dennen zal niet een te grote vermindering veroorzaken, maar u kunt nog steeds verlies lijden tussen -5db tot -12db. Hoewel er veel oplossingen zijn voor een slechte dekking , is een mobiele signaalversterker veruit de beste optie die u heeft als u uw dekking betrouwbaar wilt verbeteren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Steen

Steen is in Nederland veruit het meest gebruikte bouwmateriaal, maar wanneer je naar de isolatie waarde kijkt van steen is het ook een van de beste signaalblokkerende materialen. De dikte van de steen is de eerste factor die het signaal vertraagt. De tweede factor is de mortel tussen de stenen, die ook geen signaal toelaat. Bakstenen zullen ook aanvullende materialen hebben om planken, elektronica en plaatmateriaal toe te voegen. De dikte van de muur, in combinatie met de dichtheid van het materiaal, zorgt voor een signaalverlaging van -28db. Terwijl een perfect signaal -55dBm is. U begrijpt dat Telecomproviders daar bijna niet tegenop kunnen.

Metaal

Als we kijken naar bouwmaterialen die het signaal blokkeren, wordt metaal de belangrijkste verstoorder. Metalen daken, metalen binnenwerk en metalen noppen vertragen allemaal het signaal in uw huis. Metaal kan een esthetisch effect hebben op uw gebouw, zal duurzaam zijn tegen de elementen en zal helpen bij het wegleiden van elektriciteit weg van de muren, maar het zal ook uw signaal wegleiden.

De meeste huizen met een metalen dak hebben een zwak signaal. Dit geldt zelfs voor gebouwen die zich in gebieden met een zeer sterk signaal bevinden. Metalen daken kunnen uw signaalsterkte verlagen tot -32 dB tot -50 dB. Wanneer uw signaal dit punt bereikt, wordt uw huis in wezen geclassificeerd als een dode zone.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/Gm-5cKhYYJw” title=”Uitleg installatie HIboost versterker”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Conclusie

Dit is een van de vele redenen waarom het kopen van een signaalversterker een must is in de huidige samenleving. Een goede dekking en internetverbinding zijn zo belangrijk en als u die niet heeft, loopt u achterop![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]