Signaalversterkers ingangen en controle regelaars.

uitleg en de werking hiervan.

 

 1. LCD controle scherm
 2. Controle regelaars
 3. Versterking Controle regelaars
 4. Adapter ingang
 5. Buitenantenne ingang
 6. Binnenantenne ingang
 7. SET (feature connector)

LCD scherm uitleg

LCD 1 / LCD / LCD3 : Laten de werkende frequentie zien op display

Nadat de gsm signaalversterker is ingeschakeld zullen LCD 1 en LCD 3 altijd verlicht en zichtbaar zijn.

LCD 2 Laat de werkende frequentie zien. In de rechter tabel ziet u de corresponderende netwerken welke zijn ondersteund door de signaalversterker.

LCD 4: “ISO” Isolatie Alarm Indicatie

Wanneer de signaalversterker niet genoeg *isolatie tussen de binnen en buitenantenne’s zal de “ISO” op de display gaan knipperen. Als dit probleem is opgelost zal “ISO” niet meer zichtbaar zijn.

*Onder isolatie kan ook worden verstaan afstand of ruimte tussen de 2 antenne’s

LCD 5: “Alc” Te sterk ontvangst indicatie

Wanneer de signaalversterker een TE sterk signaal van de buitenantenne ontvangt. Wordt het signaal overstemd en begint “Alc” te knipperen. Als het signaal niet meer te sterk is schakelt “Alc” uit op de display.

Opties:

 • Verplaats positie van de buitenantenne totdat het Alc. alarm niet meer zichtbaar is
 • U kunt doet niets! In dat geval zat de signaalversterker zijn signaal zelf aanpassen. Maar als de storing blijft en het signaal geeft meer dan 30dB aan, pas dan toch de antenne aan.

Mobiele Telefoon methode:

plaats-antenne Hiboost buitenantenneU kunt de telefoon gebruiken om de signaalsterkte te testen bij het raam of op de top van het gebouw. Het aantal bars op het netwerk indicator zal bij benadering de sterkte van het ontvangen signaal. Definiëren.

Normaal gesproken is het dak van het gebouw is de beste plek om het sterkste signaal te ontvangen. Zoals op de grafiek rechts, moet u het signaal testen op de punten van A tot E, kies een plek met de beste signaalsterkte voor Buitenantenne installatie. Het wordt aanbevolen om een mobiele app die het signaal niveau kan weergeven te gebruiken, aangezien dit nauwkeuriger dan de bars op uw display.

LCD 6: Er is geen signaalversterking.

LCD 7: Versterking of vermogen indicatie.

De weergegeven waarde toont real-time het vermogen wat hij uitstuurt, wanneer het signaal een uitgangsvermogen heeft wat lager is dan 10dBm zullen LCD 6 en LCD7 “”  geven.(drie streepjes)

Als het LCD scherm op “OFF” staat en de signaalversterker wordt uitgeschakeld zal het LCD-scherm knipperen.

Als het LCD-scherm op “ON” staat en de signaalversterker wordt uitgeschakeld zullen LCD6 en LCD7 “OFF” weergeven op de plek van de frequentie band.

Controle knoppen beschrijving.

Om te beginnen drukt u eenmaal op de “LCD KEY” Wanneer de Display in circulaire mode is zal de display elke 30 seconden de (gain) versterking en uitgaande versterking weergeven (output power values).

Druk de “LCD KEY” kort in om de display uit circulaire modes te halen en druk hem nogmaals in om naar het volgende status scherm te gaan.

(Als u niet binnen 30 seconde de “LCD KEY” indrukt zal hij terug gaan naar circulaire modus.)

Als u 5 minuten niets doet zal de Display naar “OFF” mode gaan druk een toets om hem weer in te schakelen.

U kunt altijd de “LCD KEY” knop indrukken zodat de Display in uitgaande signaalsterkte mode blijft en in het geval van een dualband versterker kunt u de “LCD KEY” nogmaals indrukken om te schakelen naar het uitgaande signaalsterkte van de andere frequentie.

Handmatig signaalsterkte instellen

(Manual Gain Control (MGC)

Omdat de signaalversterker digitaal is en intelligentie software gebruikt (AGC – Automatische signaal verzwakking) is handmatig instellen van de verzwakking in principe niet nodig.

Met uitzondering van die gevallen wanneer u toch de ISO en ALC ziet knipperen op de display, of in uitzonderlijke gevallen dat de storing te hoog is dat u hem handmatig moet bijstellen.

 • 0-270 graden draaien betekend 0-31dB
 • Draai met de klok mee om het signaal te verzwakken
 • Draai tegen de klok in om het signaal te versterken.

Opmerking

Als u nogmaals de verzwakking of versterking van het signaal wilt aanpassen. houdt er dan rekening mee dat de “Uplink Gain”  gelijk is of  5dB minder dan de “Downlink Gain” om interferentie te voorkomen met het mobiele netwerk.

Meer Tips

Probeer signaal van zendmasten te halen die niet zo druk zijn, dit kunt u inschatten door de bevolkingsdichtheid in het gebied waar de een zendtoren is geplaatst door de telecom provider.

Het is ook aanbevolen om te voorkomen dat u een zendmast in de buurt van een supermarkt, winkelcentrum, stadion en alle andere openbare plaats kiest. Het zal makkelijker zijn om succesvolle telefoon verbindingen en hogere datasnelheid diensten te behalen als u deze tip in acht neemt.