Even ter verduidelijking en om wat vragen weg te nemen, het is inderdaad niet toegestaan om een gsm versterker te gebruiken officieel maar ik leg het wel is zo uit aan klanten die deze vraag stellen.

Zie het als de wiet wet dat mag ook niet en klopt ook voor geen kant maar toch wordt het gedoogd. Ik vermoed dat providers heus wel weten dat ze ingezet worden en denken als we er geen last van hebben stoort het niet.

Je moet een vergunning aanvragen en die loop zo op naar 100.000 euro. Verder zijn mobiel signaal versterkers  gewoon frequentie versterkers op bepaalde frequenties zoals bijvoorbeeld 2G op 900Mhz en 3G-2100Mhz net als je 27MC bakkie vroeger. Die mogen niet zenden en dat is wat een gsm versterker WEL doet.

MAAR//  Bepaalde gsm versterkers zoals van Huaptec, Hiboost of Coiler houden zich aan alle EMC en RED richtlijnen waardoor ze in principe met en TEST rapport van bijvoorbeeld TESTLAB in Duitsland. aantoonbaar dus niet storen en als ze niet gebruikt worden (geen telefoongesprek) dan gaan ze in een niet zenden modus over (standby) tot dat er gebeld wordt.

Ze mogen niet zenden dus theoretisch mogen ze alleen niet als je gebeld of zelf beld. Maar omdat digitale gsm versterkers dit dus zelf regelen storen ze dus niet en kunnen ze moeilijk gevonden worden omdat ze niet constant zenden. Als je bijvoorbeeld in China z’n ding koopt worden de richtlijnen niet aangehouden en zenden ze continu op vol vermogen (vaak veel te sterk). Her is dus raadzaam zeker als je een bedrijf bent om 1 van eerder genoemde erkende merken te nemen dit voorkomt waarschijnlijk 99% van alle problemen en je stoort er niemand mee, in het ergste geval kan je buurman ook weer bellen haha.