Productrecensie: HiBoost Multiband Modellen | Onafhankelijk communicatiespecialist : Bert Lagedijk

We zouden graag die mobiele provider vinden die ons overal dekking geeft. Maar in de realiteit is dat niet mogelijk.

Maar wat een game changer is, is het gebruik van een signaalversterker voor mobiele telefoons, die ook bekend staat als signaalversterker en mobiele versterker. Het boosterapparaat voor mobiele telefoons is misschien wel het meest behulpzame apparaat waar niet veel mensen ooit van hebben gehoord. Een gsmversterker van HiBoost biedt een manier om overal een beter signaal te krijgen. Ik heb de HiBoost 13-5S Gsm versterker/booster voor mobiele telefoons getest en dit is wat er gebeurde.

Functies voor mobiele telefoonversterkers

De HiBoost 5S modellen zijn compatibel met Nederlandse en alle andere Europese providers, waaronder KPN, Vodafone, Mobistar, Orange, Base, Lebara, Tele2, O2, Yoigo.

Het is ontworpen om het 4G LTE-, 3G- en 2G-signaal voor mobiele telefoons voor thuis en op kantoor te versterken. Het resultaat is hogere datasnelheden en geen verbroken oproepen meer. De sterkere mobiele signaalverbinding en hogere snelheid kunnen tegelijkertijd werken met uw smartphone, tablet, datakaart, WiFi-hotspots en notebook. De HiBoost 13-5S -versterker voor mobiele telefoons heeft standaard bijgeleverd twee antennes, waaronder een ingebouwde antenne en een Buitenantenne.

Het beschikt ook over een Smart Auto en handmatige versterkings-aanpassingsfunctie. Met het automatische versterkingscontrolesysteem wordt de signaalversterking automatisch geregeld en is afhankelijk van de sterkte van het ingangssignaal. Het handmatige versterkingsregelsysteem biedt de mogelijkheid om de signalen handmatig te regelen.

 

De dekking varieert, maar zou u tussen de 75 en 500 vierkante meter moeten geven, wat een van de hoogste bereiken is die te vinden is onder beschikbare signaalversterkers voor mobiele telefoons. Het kan even duren om de beste buitenantennepositie te vinden via de HiBoost-app of het LCD-scherm. 500 vierkante meter wordt gehaald door tot maximaal 2 extra binnenantennes direct aan te sluiten op de versterker. En met gebruik van een splitter kunt u maximaal 3 indoor antennes aansluiten.

De booster voor mobiele telefoons is FCC- en IC-gecertificeerd en wordt geleverd met twee jaar garantie.

Voors en tegens

De pluspunten zijn het buitengewone dekkingsbereik, slimme functies zoals automatische en handmatige versterkingsaanpassingen en volledige ondersteuning. Het kan tot 150 gelijktijdige gebruikers aan, waardoor het een goede investering is voor een bedrijf. Het ondersteunt ook alle luchtvaartmaatschappijen in de Europa. De HiBoost-cellbooster lijkt goed te zijn gebouwd met materialen en normen van commerciële kwaliteit. Ze hebben ook goede in Nederland en Duitsland gevestigde technische ondersteuning die u kunt bereiken via een online app-chat en ticket, telefoon of e-mail. Het ondersteuningsteam was zeer responsief, deskundig en vriendelijk.

Er is echt geen nadeel aan deze Gsm versterker of in de volksmond genoemde booster voor mobiele telefoons. Hoewel het duur lijkt, maken de mogelijkheden en dekking voor maximaal 150 gebruikers, de zeer hoge kwaliteit en technologie het een voordelige oplossing voor een bedrijf.

In de doos

De booster wordt geleverd met een signaalversterkerkit die de installatie eenvoudig maakt. Het bevat ook een Nederlandse en Engelse gebruikershandleiding, installatiegids, 1,8 meter lange stroomkabel, gelijkstroomadapter en een paar andere accessoires.

 

Laatste gedachten

Hiboost signaalversterker 13-5S werkt uitstekend als signaalversterker voor normale woningen en kantoren Voor grote huizen en kantoren kunt u ook een 17-5S, 20-5S model kiezen (deze hebben meer vermogen om meer binnen antennes aan te sluiten. Het komt met een stevig prijskaartje, maar de booster voor mobiele telefoons is aanzienlijk beter dan elk ander door ons geteste modellen van de concurrentie. De slimme functies zoals automatische en handmatige versterkingsaanpassingen maken het een echt high end apparaat, vooral voor een kantoor of bedrijf.

 

TIP

Kijk eens naar het model 10-5S als u in een kleine woning of kantoor het signaal wilt verbeteren, deze is een stuk goedkoper maar heeft qua mogelijkheden minder opties (1 binnen antenne).