Asl reactie op het forum van KPN:

Ik wil toch als verkoper met een agentschap van Huaptec of Hiboost gsmverversterkers even reageren. Zoals eerder vermeld is de verkoop en handel van een gsm versterker of repeater toegestaan maar het aanzetten officieel niet. Men zou hier actief op controleren maar dit is gezegd als ze niet storen komen ze ook niet langs, onze gsm versterkers storen niet en gaan in standby mode als er geen signaal nodig is.

Het vreemde is dat er ondanks bij 5G aanvragen volgend het agentschap telecom gesproken word over het toestaan van kleine steunzender bij bedrijven en gemeente. Waarvan de gemeente dus zelf toestemming mag reguleren of vrijgeven.

Het is ook logisch want 5G is een veel lichter signaal en ontvangst is veel minder goed dan bijvoorbeeld 2G.

Ook is het vreemd dat Agentschap Telecom zich aan de Europese regelgeving moet houden en daar is gebruik van gsm versterkers wel toegestaan zolang ze zijn goedgekeurd en zich aan de CE voorwaarden houden (zoals HUAPTEC of Hiboost) Dit is bij mijn weten het enige merk die een certificaat en testrapport kunnen overleggen, bij gsmversterkers.nl staan ze ook op de site.

Als laatste opmerking wil ik kwijt dat men zegt te controleren en schermt met de illegaliteit, maar op alle grote chinezen verkoop site en Amazon etc. vind je ook veel repeaters die zich aan geen 1 regelgeving houden en gewoon verkocht worden in NL en Europa Terwijl wij als nette agentschap houders continu moeten uitleggen hoe het zit en hun verkopen lekker door.

Die repeaters uit china  storen wel en geven interferentie op het Wifi netwerk, vaak worden ze gloeiendheet en zijn zelfs de adapters niet goed gekeurd en onveilig.. maar dat mag schijnbaar allemaal wel..  Ik zeg houd eerst die is tegen bij de Duane en ga dan actief met ons communiceren hoe het nog beter kan.