Meest gestelde vragen (Q&A)

Verder hieronder ziet u de meest gestelde vragen die onze medewerkers gesteld hebben gekregen. U kunt de vragen openschuiven door op + te klikken, het antwoord wordt dan weergegeven.

 

 

Hoe stel je 3G in ipv 4G op Android?

Ga op je mobiele telefoon naar:

  1. Apps
  2. Instellingen
  3. Mobiele
  4. netwerken
  5. Netwerkmodus
    Selecteer hier 3G of 4G

Hoe stel je 3G in ipv 4G op een Iphone?

Ga op je mobiele telefoon naar:

  1. Instellingen
  2. Open Mobiel netwerk
  3. Klik op Opties mobiel data
  4. Klik op Gesprekken en data
  5. Selecteer hier 3G of 4G

Opensignal Internet Test

Network Signal Info

 

Download gratis de “Signal Supervisor” app van HIBOOST (Huaptec) om uw HIBOOST versterker signaal optimaal in te stellen.

  

-81 Marginaal ontvangst
-79 Marginaal ontvangst
-77 Marginaal ontvangst
-75 Marginaal ontvangst
-73 Marginaal ontvangst
-71 Redelijk ontvangst
-69 Redelijk ontvangst
-67 Redelijk ontvangst
-65 Redelijk ontvangst
-63 Redelijk ontvangst
-61 Goed ontvangst
-59 Goed ontvangst
-57 Goed ontvangst
-55 Goed ontvangst
-53 Te veel ontvangst, gebruik een signaal verzwakker

Ik heb nog steeds een zwak signaal.
Wat moet ik doen?

Probeer de volgende maatregelen te nemen:

1) Controleer of het apparaat is ingeschakeld en goed werkt.

2) Zorg ervoor dat op de plaats waar buitenantenne is geïnstalleerd, er minstens 2-3 signaal bars zijn. Als er geen signaal is, verandert de positie van de buitenantenne.

3) Controleer of er geen zelf-oscillatie is. Sterke zendmasten zorgen voor interferentie bij de versterker en dan zal de versterker zich automatisch uitschakelen. In dit geval moet u de positie van antennes ‘aanpassen door hem te verplaatsen met minstens 5 meter..

4) Controleer de aansluitingen tussen de antennes / signaalversterker en de kabel om te zien of ze los is.

5) Controleer of de versterker of repeater krachtig genoeg is voor het gebied dat u wilt dekken. Let op dat de dikke muren en trappen kan ernstige belemmeringen voor een signaal.

Technische vragen en antwoorden

Probleem oplossing

Hoe werkt een signaalversterker

Het werkingsprincipe van een Mobiel signaal versterker is vrij eenvoudig. Een buitenantenne ontvangt een signaal van een mobiel basisstation en zendt het naar een versterker. Het apparaat versterkt het signaal en verspreidt het over het gebied met een binnenantenne. De versterker werkt in een duplex, het geen betekent dat het niet alleen signaal krijgt van de torens, maar bij ontvangst stuurt hij het ook terug.

Werken Hiboost Mobiel Signaal versterkers voor mijn operator?

Elke mobiele operator zendt 2G-, 3G- en 4G-signalen uit op bepaalde frequenties. Om er zeker van te zijn dat de gekozen booster correct werkt, controleert u of de frequentie(s) uw operator ondersteunen of neemt u contact op met ons technisch team voor overleg.

HiBoost 5S-modellen ondersteunen alle vijf mobiele frequentiestandaarden die in de hele EU-zone worden ondersteund. Dit apparaat werkt 100% voor elk netwerk.

Waarom is de downlink frequentie hoger dan uplinkfrequentie?

Om de uitleg te beginnen, laten we uitzoeken wat uplink en downlink betekenen.

Downlink in mobiele communicatie betekent het volgende: signaal van het basisstation gaat naar de mobiele telefoon. Uplink in mobiele communicatie betekent dat signaal van de mobiele telefoon gaat naar het basisstation.

Een mobiele telefoon, die een klein draagbaar apparaat met een klein beperkt vermogen batterij, kan zich geen hoog vermogen transmissie veroorloven. De zaak is dat met hogere frequentie komt meer van signaalverlies, is dus meer kracht nodig is voor de transmissie die betrouwbaar wordt beschouwd. Mobiele telefoons kunnen dit verlies niet compenseren omdat ze niet kunnen veroorloven om te zenden op hoog vermogen. Dit is de reden waarom mobiele telefoons zenden bij lagere frequenties als ze verhuurd aan minder vrije ruimte verlies te hebben. Daarom uplink frequenties (van telefoon naar base) zijn lager dan die downlink (van basis naar telefoon).

Waarom zou ik kiezen voor Huaptec?

Huaptec is een van de toonaangevende booster fabrikanten in de wereld. De meeste online winkels zijn wederverkopers, die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van support en verzending. Huaptec zijn directe producenten en verkopers met onze eigen werkplekken en service centers, u kunt volledig kan vertrouwen op de efficiëntie van hun mobiele signaalversterkers. Bovendien zijn alle Huaptec producten zijn CE en RoHS gecertificeerd en voldoen aan de Europese en internationale veiligheid en kwaliteit wetgevingen.

Kan een gsmversterker het netwerk van de operator storen?

Anders dan de operators vaak beweren is de kans op het veroorzaken van storing op het netwerk, mits de repeater goed is geïnstalleerd, minimaal. Onze repeaters zijn voorzien van APC (automatic power control) mocht de isolatie tussen de binnen en buitenantenne onvoldoende zijn en begint het apparaat te oscilleren dan zal de repeater automatisch het versterkingsniveau verlagen. De versterker heeft een zeer geavanceerde beveiliging tegen oscillatie.

CE Markering

Een CE markering geeft aan dat de EU-wetgeving is nageleefd bij het vervaardigen van het product, waar dan ter wereld het product vervaardigd is en het maakt het vrije verkeer binnen de Europese markt mogelijk. Door het aanbrengen van de CE markering op een product, verklaart de fabrikant op eigen verantwoordelijkheid dat het vervaardigen van het product is gebeurd in overeenstemming met alle wettelijke eisen die moeten worden gevolgd om de CE certificering te bereiken, de CE certificering maakt het vrije verkeer en de verkoop van producten binnen het hele Europese Economische gebied mogelijk. CE markering is bedoeld voor de nationale autoriteiten voor markttoezicht en handhaving. De vervaardiger van het product heeft gecontroleerd dat het product voldoet aan alle toepasselijke EC vereisten, zoals veiligheid, gezondheid en milieubescherming, en, indien vermeld in enige richtlijn, het product heeft laten onderzoeken door een geregistreerde beoordelingsinstantie.

Sommige regio’s kunnen vereisen dat u een licentie of netwerktoestemming heeft voorafgaand aan het gebruik van het product, neem dan contact op met uw bevoegde autoriteit. Om voor de R&TE certificering te voldoen aan de EU-regelgeving, stuur ons een e-mail voor een kopie.

R&TTE-richtlijn volgens Agentschap telecom

De richtlijn voor radio- en telecomapparatuur: R&TTE-richtlijn

R&TTE staat voor Radio and Telecommunications Terminal Equipment, kortweg: radio- en telecomapparatuur. Het is een Europese richtlijn om de elektromagnetische compatibiliteit voor dit type apparatuur te regelen. De R&TTE-richtlijn geldt voor bijna alle apparaten die gebruik maken van het radiospectrum. En voor apparaten voor draadgebonden en mobiele telefonie, kabeltelevisie en internetverbindingen. Bijvoorbeeld gsm-telefoons, auto deuropeners, analoge telefoontoestellen en kabel- en PC modems.

Waarom een R&TTE-richtlijn?

Apparaten die voldoen aan de R&TTE-richtlijn mogen in Europa in de handel worden gebracht. Ze geven geen interferentie of andere verstoring van apparatuur en voorkomen schadelijke blootstelling aan elektromagnetische velden.

Testen

Fabrikanten en importeurs zijn er verantwoordelijk voor dat hun producten aan de R&TTE-richtlijn voldoen als ze in de handel komen. Daarom moet de apparatuur getest worden. Wilt u uw producten zelf testen? Dat is toegestaan. U kunt daarbij gebruik maken van de geharmoniseerde normen van de Europese R&TTE-richtlijn. U mag ook op andere manieren aantonen dat u voldoet aan de eisen van de R&TTE-richtlijn. Het testen uitbesteden mag ook. Bijvoorbeeld aan een testlaboratorium of een andere fabrikant die de vereiste testapparatuur heeft. Ook dan is het voldoen aan de essentiële eisen de verantwoordelijkheid van degene die de apparaten in de handel brengt. Huaptec heeft dit gedaan bij het PHOENIX TESTLAB. Deze testen zijn hier in te zien.

 

Toegestaan of niet toegestaan

Verkoop is toegestaan zonder vergunning

De verkoop van GSM versterkers voor mobiele telefonie is in Europa toegestaan indien de producten voldoen aan de voorwaarden en bepalingen van art. 8. Richtlijn 1999/5/EG van het EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 9 maart 1999. De producten van van gsmversterkers.nl en aanverwante handels en domeinnamen handelend onder ERC Automatisering voldoen aan deze voorwaarden. Het kopen van een GSM versterker/repeater is in alle Europese landen vrij toegestaan. Het gebruik van een GSM Versterker/Repeater is in de meeste landen vrij toegestaan. In sommige Europese landen dient de koper officieel eerst schriftelijk toestemming te vragen aan de betreffende GSM operators. Controleer zelf of u in uw land toestemming dient te vragen.

Nederlandse wetgeving

De Nederlandse wetgeving bepaalt dat zendapparatuur, zoals de signaal versterker voor de 800/900/1800/2100/2600 Mhz frequentiebanden alleen gebruikt mag worden met toestemming van KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile of andere Nederlandse Telecomproviders. Deze informatie is aan koper onder de aandacht gebracht voordat de koop tot stand is gekomen. Door het bestellen van een van onze producten heeft koper, door akkoord te gaan met de algemene voorwaarden, aangegeven alle relevante informatie te hebben gelezen en volledig te hebben begrepen. Wij kunnen hierdoor door de koper op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor alle eventuele mogelijke gevolgen voortvloeiend uit de aanschaf, de levering, al dan niet verkrijgen van toestemming van GSM operator(s), of de ingebruikname en het gebruik van een GSM signaalversterker. Lees hier wat het agentschap telecom erover vermeld.
Weet wat u koopt.

Weet wat u koopt.

Gsmversterkers.nl en aanverwante handels en domeinnamen handelend onder ERC Automatisering kan geen goedkeuring of licenties geven voor de apparatuur verkocht op deze site en is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door verkeerd gebruik van onze producten of storingen welke op andere apparatuur, zenders of frequenties worden ervaren.Volgens de richtlijnen van de R&TTE Directive zijn al onze versterkers CE goedgekeurd en hebben een Declaration of Conformity.
Een overzicht vind u hier
Wat is het verschil tussen een versterker en een repeater?

Een booster is een apparaat dat is vervaardigd voor de behoeften van de consument. Het woord Repeater heeft een bredere zin; Dit apparaat wordt gebruikt voor industriële doeleinden. Maar tegenwoordig is er geen echt verschil meer tussen deze woorden. Zodat ze kunnen worden gebruikt in dezelfde context. Bovendien zijn er uitdrukkingen als mobiele signaalversterker, extender of versterker. Ze hebben allemaal hetzelfde betekenis als mobiele signaal booster en de repeater.

Kan ik de gsm versterker terug sturen als hij niet bevalt.


Natuurlijk, kunt u een terugkeer binnen 30 dagen nadat u een signaal versterker met kit heeft ontvangen. We kunnen de versterker veranderen voor een ander of wij geven u geld terug volgens onze moneyback beleid.

Wat zijn de voordelen van het plaatsen van een gsmversterker, booster, of repeater

Belangrijkste voordeel is dat de signaalsterkte in een gebouw veel beter wordt. De accu gaat veel langer mee (standby en beltijd) vanwege de betere signaalsterkte. Het stralingsniveau van uw GSM wordt significant lager. Een LTE of 4G,5G signaal versterkers zorgen voor een veel hogere datasnelheid.

Waar helpt Signal Supervisor app mee

Met de Signal Supervisor-app kun je:

Verbind uw booster met uw telefoon of tablet en controleer de prestaties altijd en overal
Doorloop alle installatiestappen met een app die u uitlegt en raadpleegt als tech-expert
Meet de signaalsterkte van buiten met een nauwkeurige signaalmeter om de buitenantenne op de juiste plaats te monteren en optimale prestaties van de booster te garanderen

Deel in geval van problemen uw apparaat en probleem online met een techneut
Als u een installateur bent, kunt u contact opnemen met ons ondersteuningsteam om beheerdersrechten te vragen en een booster of een groep van hen op afstand in te stellen naast de bovengenoemde functies.

Ik heb nog steeds een zwak signaal. Wat moet ik doen?

Probeer de volgende maatregelen te nemen:

1) Controleer of het apparaat is ingeschakeld en goed werkt.

2) Zorg ervoor dat op de plaats waar buitenantenne is geïnstalleerd, er minstens 2-3 signaal bars zijn. Als er geen signaal is, verandert de positie van de buitenantenne.

3) Controleer of er geen zelf-oscillatie is. Sterke zendmasten zorgen voor interferentie bij de versterker en dan zal de versterker zich automatisch uitschakelen. In dit geval moet u de positie van antennes ‘aanpassen door hem te verplaatsen met minstens 5 meter..

4) Controleer de aansluitingen tussen de antennes / signaalversterker en de kabel om te zien of ze los is.

5) Controleer of de versterker of repeater krachtig genoeg is voor het gebied dat u wilt dekken. Let op dat de dikke muren en trappen kan ernstige belemmeringen voor een signaal.

 

Als het signaal nog steeds zwak is, bel of schrijf een e-mail naar onze klantenservice.

Hoe weet ik dat de versterker goed werkt?

Zodra u de installatie voltooit is stroom krijgt ziet u LED’s (het aantal en de kleur van de LED’s zijn afhankelijk van het model). Het betekent dat de gsm versterker correct is gemonteerd en dat het is begonnen met het versterken van mobiele signalen over de hele omgeving.

De buitenantenne ontvangt het sterkste signaal wanneer de downlink van de booster uitgangsvermogen bereikt zijn hoogste niveau in elke band. Als het LCD-scherm maximaal toont: gain en power, en er zijn geen alarmen (geen ISO, ALC, OFF legende) knipperend en niet snel groen of rood knipperend in LED’s), betekent dit het heden locatie is de beste manier om ervoor te zorgen dat de booster maximale prestaties levert. Het maximale downlinkvermogen voor Home Hi13-5 is 12dBm en het maximum downlink-versterking is 62-65dB.

Opmerking: deze getoonde waarden kunnen soms dynamisch variëren tussen 1-3 dB wat normaal is vanwege signaalcondities buitenshuis.

Methode voor mobiele telefoons

U kunt een mobiele telefoon gebruiken om de signaalsterkte boven in het gebouw te testen. Het aantal balkjes op de netwerkindicator bepaalt de sterkte van het signaal ontvangen. Normaal gesproken is het dak van het gebouw de beste plaats om de sterkste signaal. Zoals te zien is in de onderstaande tekening, moet u het signaal testen in de punten van A tot E, en selecteer de locatie met de beste signaalsterkte voor buiten installatie. Het wordt aanbevolen om een ​​mobiele app te gebruiken die in een testmodus het signaalniveau in dBm-eenheden. Het is nauwkeuriger dan het controleren van de 6/18 signaalbalken

Ik krijg een goede ontvangst in de buurt van de binnenantenne, maar die verlies ik als ik wegloop.

Normaal gesproken is de dekking van de booster gebaseerd op het buitensignaal. Hoe beter de signaalsterkte u buiten krijgt, hoe groter het dekkingsbereik binnenin. Probeer de buitenantenne op een locatie te plaatsen met een betere signaalontvangst of bel onze technische experts voor meer hulp.

Het waarschuwing ISO LED op mijn signaalversterker knippert rood!

Controleer of de afstand tussen de binnen- en antennes minstens 5 meter is. Als de afstand kleiner is, verander dan hun locatie.

Het waarschuwing ALC LED op mijn signaalversterker knippert rood!

De ALC of Automatic Level Control past de versterking op een booster automatisch aan op basis van de huidige signaalomgeving. Als uw ALC knippert, geeft dit alleen aan dat de automatische versterkingsregeling goed werkt.

Signaal sterkte overzicht gelezen vanaf een smartphone app

Als u met een app welke weer kan geven hoeveel dBm u signaal is kunt u in deze tabel bepalen of dit voldoende is om een normaal gesprek te voeren of indien u een multiband versterker heeft om spraak en data verbinding te hebben.

dBm Verbinding
-113 of lager Geen verbinding
-111 Geen verbinding
-109 Geen verbinding
-107 Geen verbinding
-105 Geen verbinding
-103 Te laag voor een betrouwbare connectie
-101 Te laag voor een betrouwbare connectie
-99 Te laag voor een betrouwbare connectie
-97 Te laag voor een betrouwbare connectie
-95 Te laag voor een betrouwbare connectie
-93 Te laag voor een betrouwbare connectie
-91 Te laag voor een betrouwbare connectie
-89 Te laag voor een betrouwbare connectie
-87 Te laag voor een betrouwbare connectie
-85 Te laag voor een betrouwbare connectie
-83 Te laag voor een betrouwbare connectie
-81 Marginaal ontvangst
-79 Marginaal ontvangst
-77 Marginaal ontvangst
-75 Marginaal ontvangst
-73 Marginaal ontvangst
-71 Redelijk ontvangst
-69 Redelijk ontvangst
-67 Redelijk ontvangst
-65 Redelijk ontvangst
-63 Redelijk ontvangst
-61 Goed ontvangst
-59 Goed ontvangst
-57 Goed ontvangst
-55 Goed ontvangst
-53 Te veel ontvangst, gebruik een signaalverzwakker
-51 of hoger Te veel ontvangst, gebruik een signaalverzwakker
Waarom is de downlink frequentie hoger dan uplinkfrequentie?

Om de uitleg te beginnen, laten we uitzoeken wat uplink en downlink betekenen.

Downlink in mobiele communicatie betekent het volgende: signaal van het basisstation gaat naar de mobiele telefoon. Uplink in mobiele communicatie betekent dat signaal van de mobiele telefoon gaat naar het basisstation.

Een mobiele telefoon, die een klein draagbaar apparaat met een klein beperkt vermogen batterij, kan zich geen hoog vermogen transmissie veroorloven. De zaak is dat met hogere frequentie komt meer van signaalverlies, is dus meer kracht nodig is voor de transmissie die betrouwbaar wordt beschouwd. Mobiele telefoons kunnen dit verlies niet compenseren omdat ze niet kunnen veroorloven om te zenden op hoog vermogen. Dit is de reden waarom mobiele telefoons zenden bij lagere frequenties als ze verhuurd aan minder vrije ruimte verlies te hebben. Daarom uplink frequenties (van telefoon naar base) zijn lager dan die downlink (van basis naar telefoon).